Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

LLUIS XIFRA / GIRONA

M'està agradant molt el nou format d'Històries de l'Òpera. Sembre m'ha agradat aquest tipus d'informació tècnica, comparatives, etc. Molt fluid i amb seleccions curtes. No estic d'acord amb en Roger criticant que es parli del color de la veu. És una forma metafòrica de parlar. Si existeix una alternativa (un nom més tècnic) al concepte, m'agradaria saber-lo. Felicitats!!

 

Marcel

Que bé, Lluís!

Ens va semblar que, fins i tot entre els aficionats a l'òpera, hi ha de vegades alguna confusió entre el tipus de veu que tenen o han tingut les grans figures i que, un programa d'aquestes característiques, ens permetria escoltar les grans veus d'ara, i a més, situar-les en funció del tipus de veu que tenen ( cosa que condiciona el tipus d'obres que poden cantar )

Pel que fa al tema de "El color " de la veu, aquesta és una llarga rehivindicació del Roger Alier. Ell sempre diu que el llenguatge que fem servir per descriure la música, moltes vegades no és musical. Això del color n'és un exemple. Però a mi em sembla que ens hem de dotar dels recursos descriptius que ens ajudin a entendre i a situar i, com també passa en el món del vi, hi ha conceptes que ens són útils en aquesta descripció.

Gràcies per l'interès i una abraçada

 
 
 
 
Cerrar