Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

David Vega / Horta de St.Joan

D’entrada voldria felicitar-vos a tu i al senyor Alier i evidentment a tot l’equip que fa possible cada setmana el programa, el qual segueixo fidelment des de fa anys i agraïr-vos (i ho dic sense manies) que després de tot aquest temps , la meva inquietud pel meravellós món de l’òpera hagi passat de ser una afició a ser una addicció. De fet ja us segueixo des dels temps del “Nit d’arts” , programa que sempre enyoraré. Puc afirmar que en els darrers anys no m’he perdut cap programa. Procuro escoltar-vos en el vostre horari habitual, encara que moltes vegades i per diverses circumstàncies no puc, llavors ho faig en l’horari dels dissabtes a la tarda, encara que aquest últim cau moltes vegades de la programació al ser substituït per altres, si és així em queda fer-ho per internet, però…què voleu? Sóc una mica sentimental i nostàlgic i em sento més a gust amb la meva vella ràdio. Dit això voldria fer-vos una suggerència de cara a un futur en el programa, a veure què us sembla. Vau fer fa uns quants anys una etapa dedicada a les grans, GRANS veus de l’òpera, (algunes gairebé irrepetibles, tots en som conscients) i em va agradar molt la manera de “disseccionar” al protagonista de cada programa, redescobrir-los o inclús conéixer-los per primer cop, almenys jo vaig descobrir alguns noms abans desconeguts. Crec que seria molt encertat ja passat un bon temps des d’aquella etapa, fer una altra tanda de programes dedicada a analitzar les grans veus d’avui dia. Moltes d’aquestes veus tenen avui una carrera ben consolidada. En la meva opinió hi han molts exemples d’una qualitat magnífica, com per exemple podriem citar a Anna Netrebko, Elina Garanca, Thomas Hampson, Roberto Alagna, Rolando Villazón, Natalie Dessay, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartolli, Jonas Kaufmann…etc. que tenen un nom amb lletres ben grosses al món operístic, cito exemples ben coneguts per a tothom, però potser també n’hi ha d’altres que farien emportar-nos una grata sorpresa. Penso que seria una manera de tenir-los una mica més a l’abast, ja que els que no podem gaudir de veure’ls en un teatre, ens hem de conformar amb els CD’s, DVD’s, algun pessic del canal “ARTE” o com bonament puguem i seria una tasca d’apropament als oients que potser desconeixen coses d’aquestes veus, com va passar en l’anterior etapa amb altres protagonistas i el vostre (nostre) estimat programa va cumplir molt bé aquesta tasca. Res més, perdoneu l’extensió del comentari i ja acabo fent-vos arribar una vegada més les meves felicitacions.

 

Marcel

David, a banda de donar-te les gràcies per la fidelitat que confesses, i per fer-ho públicament, vull dir-te que aquesta idea que ens suggereixes de fer una altra tanda de l'"Històries de l'òpera:Grans veus" que vam fer ja fa una colla d'anys, l'hem considerat en més d'una ocasió.

Tal com dius ja hi ha un grapat important de grans veus i grans intèrprets nous, que quan vam fer aquella edició de l'"Històries de l'òpera" tot just començaven a despuntar, que valdria molt la pena d'escoltar i d'analitzar a fons.

Per tant, ara al setembre encara no, perquè la temporada que ve de l'"Històries de l'òpera " la dedicarem a aprofondir en el corrent del verisme italià, que recull una influència wagneriana important, però no descartis que en el futur plantegem a la direcció de Catalunya Música una nova edició de l'"Històries de l'òpera : Grans veus"


Gràcies per l'interès, David.

 
 
 
 
Cerrar