Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

... < Tornar enrere

Simfonova
QUÍ SOM? COM NAIXEM? I PER A FER QUÈ?

El projecte SIMFONOVA és una realitat, a partir de l'entesa per a posar-lo en marxa dels tres socis fundadors. Aquests:

 

Marcel Gorgori ( Periodista de ràdio i de televisió, especialitzat en divulgació ) - Director Artístic Creatiu de SIMFONOVA )

 

Daniel Antolí ( Director d'orquestra ) - Director Artístic Musical de SIMFONOVA

 

Joaquim Garcia ( Violinista ) - Concertino de l'Orquestra de SIMFONOVA

 

Marcel Gorgori, a l'escenari
Daniel Antolí, al capdavant de l'orquestra
Joaquim Garcia, el 1er violí
 
 
El Marcel explica SIMFONOVA

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Els fundadors de SIMFONOVA

 
Orquestra i cor de SIMFONOVA

L'ORQUESTRA I EL COR DE SIMFONOVA

 
 
 
Cerrar
 
Cerrar
El Marcel explica SIMFONOVA
 

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Marcel Gorgori va conèixer Daniel Antolí, Director de l'orquestra Barcelona Filharmonia, i Quim Garcia, concertino de la mateixa, treballant en un dels espectacles per encàrrec, que el periodista acostuma a dur a terme. L'èxit d'aquell espectacle i la bona entesa entre tots tres, va fer néixer la idea de SIMFONOVA.

 
 
 

ELS TRES SOCIS FUNDADORS I EL CONCERT EN QUÈ ES VAN TROBAR

Marcel 1

El Marcel

 
El Daniel

El Daniel

 
 
El Quim

El Quim

 
Marcel i Daniel treballant - 1

Els assajos i el concert de la coneixença

 
 
 
 
 
Cerrar
Orquestra i cor de SIMFONOVA

L'ORQUESTRA I EL COR DE SIMFONOVA

 

Orquestra de SIMFONOVA : Orquestra Barcelona Filharmonia ( Fundada l'any 2003 )

 

Cor de SIMFONOVA : Cor Camerata Impromptu (Fundat l'any 1993)

 
 
L'Orquestra Barcelona Filharmonia

TRAJECTÒRIA DE L'ORQUESTRA

 
Com sona l'orquestra

COM SONA L'ORQUESTRA ?

 
 
 
 
 
Cerrar
El Marcel explica SIMFONOVA

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Marcel Gorgori va conèixer Daniel Antolí, Director de l'orquestra Barcelona Filharmonia, i Quim Garcia, concertino de la mateixa, treballant en un dels espectacles per encàrrec, que el periodista acostuma a dur a terme. L'èxit d'aquell espectacle i la bona entesa entre tots tres, va fer néixer la idea de SIMFONOVA.

 
 

El Marcel

< Tornar enrere

 
Marcel 2
 

 

Resum de la trajectòria professional

Marcel Gorgori i Argemí és Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva carrera professional va començar a la ràdio - Cadena 13, Catalunya Ràdio, i Flash FM - i posteriorment continuà a la televisió - principalment a TV3:Televisió de Catalunya , però també a TVE-

Avui manté les seves propostes en els dos mitjans i l'èxit d'aquestes li ha permès afegir a la seva activitat altres vies de comunicació amb el públic com ara conferències, cursos, i espectacles de creació pròpia que condueix personalment des de l'escenari.

També ha escrit 2 llibres de divulgació operística, fets amb el crític i historiador de l'òpera Roger Alier, un tercer fet en solitari, i un quart, de divulgació del món del vi, elaborat conjuntament amb el sommelier Josep Roca, del restaurant El celler de Can Roca.

Marcel Gorgori
Marcel Gorgori
Marcel Gorgori
 

 

Televisió

Televisió de Catalunya acaba de reposar, per tercera vegada, la 3ª. temporada del programa En clau de vi, que Gorgori ha creat, dirigit i presentat, al Canal 33. La segona temporada d'aquest espai va veure també 3 reposicions, i la primera 1.

L'èxit d'audiència i la bona acollida que els espectadors han donat a l'En clau de vi, ha motivat aquesta reiterada presència de l'espai en antena, durant els darrers anys.
En clau de vi és un espai de televisió que, des dels seus inicis, s'ha marcat un doble objectiu: d'una banda, entretenir l'espectador tot transmetent-li els coneixements essencials que li permetin apreciar cada copa de vi que tasti, i de l'altra, desmitificar la dificultat d'accés del públic en general, al món del vi.
En clau de vi ha guanyat el Premio periodístico a la divulgación del cava, que concedeix el Ministerio de Agricultura, i ha estat nominat com a finalista als Premis Zaaping 2009, en l'apartat "Millor programa de divulgació i entreteniment".

Altres programes que Marcel Gorgori ha creat, dirigit i presentat a la televisió han estat: Nit d'arts, espai de divulgació del món de l'òpera del qual es van fer prop de 70 emissions i que va ser distingit amb el Premi APEI en la categoria "Millor programa de divulgació", i amb el Premi Zaaping, en la categoria "Millor programa de divulgació i entreteniment". En el mateix terreny operístic, Gorgori va fer posteriorment dues propostes més, Va d'òpera ( 1 temporada ) i Nit d'arts: bisos ( 1 termporada )

A més dels programes de creació pròpia, a la televisió Gorgori ha tingut responsabilitats de direcció en els programes: Amb ulls de dona (amb Sílvia Cóppulo ) a TVE, Un paseo por el tiempo ( amb Júlia Otero ) a TVE , L'indret de la memòria i Un Tomb per la vida a TV3 (amb Joaquim Maria Puyal ), i Per molts anys ( amb Sergi Schaaff ) a TV3. A més, va presentar durant dues temporades el programa La salut al cistell, a TV3 i, a l'inici de la seva carrera televisiva, va col.laborar en feines de redacció a l'espai Persones humanes ( amb Miquel Calzada ), també a TV3.

Careta d'inici del programa
Plató de l'
Fotograma En clau de vi - 1
Marcel Gorgori i Josep Roca, les dues cares de l'
Plató del
Marcel Gorgori fent el
Marcel Gorgori fent el
Marcel Gorgori, a través del visor de la càmera
 

 

Ràdio

Actualment, a la ràdio, se'l pot escoltar, cada dissabte de 19 a 20 hores i cada dimecres de 23 a 24 h, a Catalunya Música, on dirigeix i presenta, al costat del crític i historiador de l'òpera Roger Alier, la novena temporada del programa Històries de l'òpera.

Durant dos anys va tenir una secció de divulgació del món de l'òpera als espais de la tarda de Catalunya Ràdio, (al De 4 a 7 amb Xavier Grasset el 2006, i al Versió Original, de Toni Clapés, el 2005 )

Anteriorment va treballar durant quatre temporades en els serveis informatius, tant de Catalunya ràdio ( 2 anys ), com de la desapareguda Cadena 13 ( 2 anys )

Marcel Gorgori fent ràdio
Marcel Gorgori i Roger Alier, amic, crític, i historiador de l'òpera
Marcel Gorgori i Roger Alier
Marcel Gorgori fent ràdio
 

 

Espectacles i concerts

Actualment està al capdavant, juntament amb el director d'orquestra Daniel Antolí i el violinista Quim Garcia, de l'empresa SIMFONOVA S.L, que es dedica a produir espectacles d'òpera i de música simfòmica d'alta qualitat, però adreçats a tota mena de públic, tant el que és aficionat, com el que, sense considerar-se'n, sent certa curiositat per entrar-hi.
El seu primer espectacle, s'anomena "Només per a uns quants?"


A banda d'aquesta iniciativa de recent creació, Marcel Gorgori ha creat, dirigit i conduït ds de l'escenari altres espectacles operístics originals, fets per encàrrec, alguns dels quals s'han representat amb èxit en importants teatres i auditoris com ara el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Teatre Principal de Maó, l'Auditori de Palma de Mallorca, i d'altres.

Marcel Gorgori al capdavant del concert de SIMFONOVA -
Marcel Gorgori, al Liceu
Marcel Gorgori conduint el concert de creació pròpia anomenat
Marcel Gorgori conduint un concert per a veus i  piano, de creació pròpia, que relaciona les dues disciplines per les quals és conegut. El concert es diu
Marcel a l'escenari
Marcel Gorgori, a l'escenari
Marcel Gorgori, a l'escenari
Marcel Gorgori, a l'escenari
 

 

Actes i conferències

Fa regularment cursos i conferències temàtiques divulgatives sobre òpera i sobre el món del vi, i dirigeix Tastos públics de vi amb vocació divulgativa i formativa dels assistents

El juliol de 2008 va posar en Marxa, com a Director Artístic, la 1ª Setmana Gastronòmico Operística de Lleida, anomenada "Tasta l'òpera", de la qual es va fer una segona edició el juliol del 2009.
En el marc del "Tasta l'òpera" va crear i presentar diversos espectacles de divulgació operística ( "Les veus de l'òpera" i "L'any Puccini" , presentats a l'Auditori Enric Granados d'aquesta ciutat, i "Cantar bé, òpera i sarsuela", presentat al Teatre de La LLotja de LLeida .)

Marcel Gorgori en una acte- conferència amb piano
Públic de conferència
 

 

LLibres

Ha escrit, amb la col.laboració indispensable del sommelier Josep Roca, el llibre Vins compartits que, amb el mateix objectiu explicat en l'apartat del programa de televisió En clau de vi, es troba actualment en la seva segona edició.

Ha escrit també el llibre Aquella nit, a l'òpera en el qual recull set llargues converses amb set personatges importants del món de l'òpera (Caballé, Carreras, Aragall, Pons i d'altres ), on cadascun parla relaxadament de les anècdotes, vivències, i emocions íntimes d'una vida, amb la confiança que els demana i que intenta transmetre'ls el periodista.


També és autor dels llibres de converses operístiques Cinc cèntims d'Òpera, (que actualment es troba en la 8ª edició) i Paraula d'òpera ( preparant la segona edició), tots dos fets amb el crític i historiador Roger Alier.

Portada del
Portada del
Portada del
Portada del
Contraportada del
Contraportada del
Contraportada del
Contraportada del
 

 

Publicitat

La tardor del 2014, la Mútua General de Catalunya va confiar a Marcel Gorgori el protagonisme de la campanya publicitària que va dur a terme a TV3 i a Catalunya Ràdio. L'espot televisiu que en forma part és el que segueix.

 

Espot de la Mútua General de Catalunya
Espot de la Mútua General de Catalunya
Espot de la Mútua General de Catalunya
 
 
 
Cerrar
El Marcel explica SIMFONOVA

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Marcel Gorgori va conèixer Daniel Antolí, Director de l'orquestra Barcelona Filharmonia, i Quim Garcia, concertino de la mateixa, treballant en un dels espectacles per encàrrec, que el periodista acostuma a dur a terme. L'èxit d'aquell espectacle i la bona entesa entre tots tres, va fer néixer la idea de SIMFONOVA.

 
 

El Daniel

< Tornar enrere

 

Nascut a Barcelona, va cursar estudis de composició, cant, piano i direcció al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obtenint sempre les màximes qualificacions. Ha ampliat estudis en el camp de la direcció orquestral a Viena (Àustria). És diplomat en Magisteri, especialitat de Música, per la Universitat de Barcelona.
Els seus mestres de direcció coral han estat Manuel Cabero, Mireia Barrera , Josep Vila, Carl Høgset, Anders Eby, Pierre Cao, Frieder Bernius, entre d'altres i en la direcció orquestral Manuel Valdivieso , Jordi Mora , Salvador Mas i Antoni Ros Marbà.
Ha estat guanyador del 1r Premi en el II Concurs de Composició Coral de la FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals) . Diverses formacions han estrenat obres seves, entre les quals destaquen el Cor del Reial Conservatori d'Estocolm, el Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Liceu, el Cor Aura de l'Escola del Palau, La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Mediterrània, la Cobla Simfònica de Catalunya, la Banda simfònica del Conservatori Superior de Música de Barcelona, l' Orquestra de Cambra I Dilettanti o l'Orquestra Barcelona Filharmonia, entre d'altres. El juliol de 2006 s'estrenà a Barcelona la seva primera òpera, SORT! (operasort.com).
Ha estat professor de Direcció, Cant Coral i Música de Cambra del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Universitat de Barcelona (Departament de Didàctica de l'Expressió Musical i Corporal), de l'Escola Oriol Martorell (Ensenyaments artístics), del Curs DMúsica de Direcció Coral, del Curs 2009 de Direcció Coral de la Federació de Cors de Clavé, del Curs 2010 de Direcció Coral Camerata Impromptu i del Curs 2011 de Direcció Coral Camerata Impromptu i Orfeó de Sants. Ha estat director titular de la Cobla La Principal del Llobregat (distingida amb la Creu de Sant Jordi), de l'Orquestra de l'Escola del Palau, de la Banda Simfònica del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Capella de Música Burés, de l'Orquestra de Cambra i Dilettanti, o de l'Orfeó de Sants entre d'altres. El 2005 va ser director assistent de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).
Ha actuat arreu de l'Estat espanyol, i a Portugal, Andorra, França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Txèquia, Suissa, Hongria i Argentina i a festivals internacionals de música com el Festival de Peralada (Catalunya) o el Festival de Música Antiga d'Avelino (Nàpols), al Festival de Wacken 2013 (Alemanya) davant de 150.000 persones, al Masters of Rock (Txèquia) davant de 60.000 persones, o cicles com "Concerts de tarda al Palau de la Música Catalana" o "El petit Palau", entre d'altres.
Ha estat convidat a dirigir formacions de reconegut prestigi internacional com la Cobla Sant Jordi, la Principal de la Bisbal, la Cobla Mediterrània, el Cor Lieder Càmera, el Cor de la Universitat de Portland (Oregon, USA), el Cor de Cambra del Reial Conservatori d'Estocolm (Suècia), el Cor Jove Nacional de Noruega (Noruega), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya o l'Orquestra Simfònica de Vidin (Bulgària), entre d'altres. I ha treballat amb importants solistes com les sopranos Yasuko Sato, Diana Tugui, Sara Blanch i Maribel Ortega, les mezzosopranos Carol García, Francesca Roig i Carme Murio, els tenors Àlex Vicens, Josep Fadó, i els barítons Lluís Síntes, Xavier Aguilar, entre molts altres.
Actualment és professor al CEPA Oriol Martorell d'Ensenyaments Artístics Integrats, i director titular de Lingua Mortis Orquestra (featuring by RAGE), la Camerata Impromptu, i de l'Orquestra Simfònica Barcelona Filharmonia i del cor i orquestra Simfonova.

Daniel Antolí
 
 
 
Cerrar
El Marcel explica SIMFONOVA

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Marcel Gorgori va conèixer Daniel Antolí, Director de l'orquestra Barcelona Filharmonia, i Quim Garcia, concertino de la mateixa, treballant en un dels espectacles per encàrrec, que el periodista acostuma a dur a terme. L'èxit d'aquell espectacle i la bona entesa entre tots tres, va fer néixer la idea de SIMFONOVA.

 
 

El Quim

< Tornar enrere

 

JOAQUIM GARCIA MARIGÓ


Nascut a Barcelona l'any 1988, comença els estudis de violí a l'edat de 4 anys. Ha rebut classes dels professors Heriberto Fontseca i Pablo Cortés. Posteriorment, entra al conservatori del Bruc de Barcelona on obté la millor puntuació de la promoció i d'aquesta manera aconsegueix rebre classes del professor Àlex Garcia.

Finalitza el Grau Professional amb les màximes qualificacions d'instrument alhora que guanya el concurs anual de solistes interpretant el 3r moviment del Concert per a violí i orquestra nº 1 de Max Bruch. Tot seguit, comença a rebre classes del violinista i pedagog Gonçal Comellas.

L'any 2007, comença a donar classes de violí a diverses acadèmies de música. Des de l'any 2009 al 2012, és professor a l'Escola de Música Estudi d'Arts Begues.

Paral•lelament, durant tots aquests anys ha participat en diferents grups de cambra i diverses orquestres que l'han dut a actuar a Tannay (Suïssa), a Roma (Itàlia), Ginebra (Suïssa), Vizovice (República Txeca) i Wacken, (Alemanya), entre d'altres.

Entre d'altres concerts, ha interpretat com a solista Les Quatre Estacions de Vivaldi, el Doble de Bach, les Czardas de Vittorio Monti, etc. Ha participat en diversos concursos i l'any 2011 quedà finalista del concurs Arjau on també guanyà el premi del públic.

Llicenciat en l'Especialitat de Violí -amb qualificació d'Excel•lent- al Conservatori del Liceu de Barcelona amb els professors Mauro Rossi (concertino de l'Orquesta Nacional d'España) i Daniel Cubero (Qvixot Quartet).

Actualment, és concertino de l'orquestra "Barcelona Filharmonia" i segueix perfeccionant els seus estudis de Violí.

 

Quim
 
 
 
Cerrar
El Marcel explica SIMFONOVA

EL MARCEL EXPLICA COM VAM NÉIXER I QUÈ VOLEM

Marcel Gorgori va conèixer Daniel Antolí, Director de l'orquestra Barcelona Filharmonia, i Quim Garcia, concertino de la mateixa, treballant en un dels espectacles per encàrrec, que el periodista acostuma a dur a terme. L'èxit d'aquell espectacle i la bona entesa entre tots tres, va fer néixer la idea de SIMFONOVA.

 
 

Els assajos i el concert de la coneixença

< Tornar enrere

 

La primera trobada professional entre el Marcel, el Daniel ( i la seva orquestra Barcelona Filharmonia ) i el Quim, va ser arran de l'encàrrec que els va fer la Fundació Finestrelles de Barcelona, que acull i ajuda persones amb discapacitat psíquica, de muntar un gran concert, protagonitzat pel tenor Àlex Vicens i a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona, en commemoració del 35è aniversari de l'esmentada fundació. En aquelles jornades d'assaig, va començar-se a gestar la idea del que ara és SIMFONOVA. Aquí teniu unes quantes fotos d'aquell primer treball.

Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 001
Marcel i Daniel treballant - 2
Marcel i Daniel treballant - 3
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 010
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 011
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 008
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 013
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 012
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 004
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 005
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 006
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 007
Assajos Concert 35 Aniversari Finestrelles 009
Concert Aniversari Finestrelles 001
Concert 35 Aniversari Finestrelles 002
Concert 35 Aniversari Finestrelles 0003
Concert 35 Aniversari Finestrelles 004
Concert 35 Aniversari Finestrelles 005
Parlaments finals del concert
Lluís Montset, President de la Fundació Finestrelles i un dels nois
La soprano Mirna Lacambra i el tenor Pedro Lavirgen van assistir al concert amb els respectius cònjuges
 
 
 
Cerrar
Orquestra i cor de SIMFONOVA

L'ORQUESTRA I EL COR DE SIMFONOVA

 

Orquestra de SIMFONOVA : Orquestra Barcelona Filharmonia ( Fundada l'any 2003 )

 

Cor de SIMFONOVA : Cor Camerata Impromptu (Fundat l'any 1993)

 
 

TRAJECTÒRIA DE L'ORQUESTRA

< Tornar enrere

 

Fundada l'any 2003. Ha actuat a les sales més destacades del país (Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Auditori de Sant Cugat, Teatre Kursaal de Manresa,etc...), i també a Itàlia, França, Alemanya, Suïssa, Àustria i Txèquia.

Ha enregistrat diversos CDs, entre els quals detaquen l'òpera SORT! (estrena
absoluta), Mattinata (amb el tenor Àlex Vicens) i Lingua Mortis Orchestra featuring by RAGE. A banda d'això va ser l'orquestra seleccionada per a enregistrar un spot publicitari del Citi Bank, que s'ha emès per tot Europa i els Estats Untis.

Actualment està formada per 50 músics de plantilla i disposa d'una bossa de
col.laboradors habituals que li permeten adaptar-se a tots els formats
possibles, abarcant repertori simfònic, cambrístic, i operístic de totes les
èpoques , i fins i tot poder participar en propostes singulars, com ha fet recentment , prenent part en el festival MASTERS OF ROCK 2013 (Vizovice, Txèquia) on va actuar davant de 60.000 persones, o bé en el macrofestival WACKEN 2013 (Hamburg, Alemanya),on va tenir ocasió defer-ho davant de 100.000.

 

OBJECTIUS DESTACATS

El principal objectiu de l'Orquestra Barcelona Filharmonia és l'excel.lència
artística, però també se sent responsable socialment, i és per això que, en totes les seves actuacions, hi ha la idea d'aconseguir apropar la música a la societat, amb propostes innovadores interessants i sempre d'alta qualitat.

A banda d'estar compromesa amb els seus objectius artístics i socials, L'orquestra Barcelona Filharmonia, se sent compromesa també amb el seu país. Per això, es fixa també l'objectiu de retenir el talent de casa nostra i format a casa nostra, per tal d'oferir oportunitats laborals que permetin als músics d'aquí treballar en el seu idioma i a casa seva, mirant de contribuir així a què el nostre, sigui un país on la cultura ocupi l'espai que li pertoca i on tingui l' arrelament social que seria desitjable en qualsevol societat próspera i avançada.

 

Orquestra Barcelona Filharmonia 2
Orquestra Barcelona Filharmonia 2
 
 
 
Cerrar
Orquestra i cor de SIMFONOVA

L'ORQUESTRA I EL COR DE SIMFONOVA

 

Orquestra de SIMFONOVA : Orquestra Barcelona Filharmonia ( Fundada l'any 2003 )

 

Cor de SIMFONOVA : Cor Camerata Impromptu (Fundat l'any 1993)

 
 

COM SONA L'ORQUESTRA ?

< Tornar enrere

 
Orquestra Barcelona Filharmonia
Orquestra Barcelona Filharmonia
Orquestra Barcelona Filharmonia
 
 
 
Cerrar
 
Cerrar