Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

Josefina Catalán / Barcelona

Bona tarda, Volia compartir aquesta explicació d'en Javier Camarena sobre com canta "A te, o cara". És llarg, però m'ha servit per entendre perquè hi ha cantants que m'emocionen i altres que no tant, i perquè, de vegades, fer les coses tècnicament bé, no és suficient. A més, trobo que és molt generós per part seva invertir temps per publicar aquest vídeos. Aixó sí, tinc un dubte, què significa "girar una nota"? Espero que ho esbrinem en aquest curs d'hivern :D Bé, aquí el deixo. https://www.youtube.com/watch?v=f2c5oM_toMQ

 

Marcel

Hola Josefina!

Moltes gràcies per compartir-ho! Crec que està molt bé. Potser moltes de les coses que diu les entendran, sobretot, els qui canten i saben la tècnica, però és molt d'agrair que una figura com ell es molesti a donar totes aquestes explicacions.

Preguntes què vol dir "girar" una nota. En el cant, igual que passa en el món del vi moltes vegades, la tècnica i el coneixement s'intenta explicar per mitjà de sensacions. Aquesta n'és una de molt important. Quan parla que ha de "Girar" una nota vol dir que no pot ser emesa d'una manera lineal, plana, recta i dura, sinó que s'ha d'emetre d'una manera arrodonida, com si el so es cobrís una mica, per tal d'evitar que surti plana, recta, punxeguda i pobra, i que pugui sortir arrodonida, rica, plena, mòrbida i generosa.

Dir-ho és fàcil, ara, fer-ho, t'asseguro que costa molt més. Cantar líric bé, no és senzill.

En parlarem en el curs.

Gràcies, Josefina.

 
 
 
 
Cerrar