Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

Roser Pros-Roca / Tarragona

Bona nit. En el moment de llegir els anteriors comentaris es dóna el cas que he vist novament la pel·lícula fa pocs dies. Si no vaig equivocada, l'ària de la que parleu (que no és tal ària), es diu Vide Cor Meum i va ser composta per Patrick Cassidy expressament per a la pel·lícula. Ara això si, és una música meravellosa. També la van utilitzar en la banda sonora d'una altra pel·lícula: El regne dels cels. Es veu que està basada en un vers de La Divina Comèdia de Dante. La trobareu aquí. https://www.youtube.com/watch?v=1llrZefm8AU Què hi dius tu, Marcel? Un petó. Roser

 

Marcel

Dic que ets collonuda Roser.

Gràcies.

L'he escoltat i, evidentment, no és una peça barroca ( almenys la interpretació que en fan )

Al barroc la veu de tenor no pintava res perquè la veu masculina aguda protagonista eren els castrats ( i aquí hi ha un tenor compartint veu amb la veu femenina ). Per altra banda, la manera de compondre i la quantitat d' instrumentació que hi ha en aquesta peça, tampoc no hauria estat possible en el barroc, en el qual les orquestres que acompanyaven les òperes estaven formades per una dotzena de músics, o 20 a tot estirar ). I finalment, segurament, si hagués estat una ària barroca, la veu femenina no tindria un  registre tan greu i tan despullat d'ornamentacions vocals com  té aquesta peça.

Així que, Roser, quasi segur que, com dius, això és una peça composta ara.

 

 
 
 
 
Cerrar