Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

Manel Pérez Simón / Badalona

Hola bon dia, en el darrer programa de Histories de l´Opera del passat 1.6.16, la primera aria que va sonar, la vaig començar a sentir un cop començada i m´agradaria saber sisplau a quin opera pertany i el nom de l´aria i la mezzo que cantaba, ja que crec no ho veu repetir amb posterioritat. Moltes gràcies.

 

Marcel

Manel, justament aquest dia és una mica complicat d'identificar a quin fragment et refereixes dient "la primera ària que vam escoltar", per la raó següent:

El primer que va sonar va ser el separador que identifica el tipus de veu que escoltarem durant el programa. En aquest cas, va ser l'ària "Stride la vampa" de "Il trovatore", de G. Verdi, i la mezzo era "Giulietta Simionato"

Després vam posar un exemple de la tessitura estàndard de la veu de mezzosoprano i vam escoltar una frase de l'òpera "Samsó i Dalila", de C. Saint Sens, cantada per Olga Borodina.

A continuació, vam posar un exemple de veu amb gran extensió, que va ser un fragment de  l'ària principal de la mezzo a l'òpera "La Favorita", de Donizetti, en la veu de Dolora Zajick

I després ( el primer fragment complet que vam escoltar ), va ser un relleu de dues veus cantant el mateix fragment, l'ària "Amour viens aider ma faiblesse" de l'òpera "Samsó i Dalila". Les dues veus eren la de Shirley Verret i la d'Agnes Baltsa

A continuació, el duo de la "Norma" de Bellini, "Mira, oh Norma", en els veus de Montserrat Caballé i Fiorenza Cossotto

I la primera ària completa, cantada per una sola veu, que vam escoltar va ser "Mon coeur s'ouvre a ta voix" de l'òpera "Samso i Dalila", cantada per la gran soprano actual Elina Garanca.

Espero que el fragment a què et refereixes sigui algun d'aquests.

 
 
 
 
Cerrar