Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

Jordi V. / Barcelona

Hola, Marcel. Molt interessant el programa dels spinto. Coincideixo una mica amb Roger Alier i la diferenciació entre spinto i dramàtic, molt especialment després de sentir aquest estiu Eva-Maria Westbroek fent de Desdèmona i com la força de la seva veu wagneriana li brollava pels porus: feia patir una mica... però a l'inrevés! (per massa veu) En vaig escriure la crítica aquí: http://www.nuvol.com/critica/temporada-otel%C2%B7lo-otel%C2%B7los-a-peralada/ De la mateixa manera que no m'imagino tampoc un Marcelo Alvarez fent Wagner, tot i ser un spinto (que prové de líric, cert)... però bé, el debat és obert i sucós. Per cert, li faré saber al meu nano, en Roc, que heu tornat a parlar de Bryn Terfel: és el seu cantant preferit! Agraït un cop més pel tracte cap a ell (al final de la xerrada-Dessay), fins ben aviat. Jordi V.

 

Marcel

Hola Jordi.

Entenc perfectament que a una veu wagneriana li sobri veu per tot arreu fent la Desdemona de l'Otello de Verdi, sobretot perquè aquest paper és per a una soprano lírica! No fa gaire, m'explicava la soprano Maribel Ortega (spinto que ha fet Desdemona amb l'Òpera de Sabadell ) que havia hagut de fer un treball intens per afinar, i per fer lírica i refinada la veu, especialment, en el moment de l'Ave Maria.

En fí.., el debat continua!

 
 
 
 
Cerrar