Marcel Gorgori
Close

Marcel Gorgori és LLicenciat en Ciències de la Informació. Desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, ( TVC i TVE ) i a la ràdio, ( Catalunya Música, Catalunya Ràdio ), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d'altres. Les seves propostes tenen sempre vocació divulgativa i un segell personal, cosa que l'ha dut a entrar també en altres móns de la comunicació. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l'òpera, amb el món del vi, o amb el món de la comunicació. Ha publicat diversos llibres, i ha creat espectacles teatrals propis i per encàrrec.

INICI | CATALÀ

© 2021 Marcel Gorgori | Disseny: Debonatinta | Fotos: Elisenda Canals | Avís legal

 

De vosaltres a mi

El que vosaltres em voleu dir

 

Fes el teu comentari

Maite Bardaji / bcn

Bona tarda. Volia sumar-me al comentari de l'Ester Monclús en relació al capítol dedicat als vins biodinàmics. Vaig quedar captivada per aquella manera de fer vi que desconeixia i que vaig sentir com una revelació. He de dir que acostumo a menjar ecològic. Vaig imaginar la immensa sort que podia tenir el Joan Ramon???( no recordo ben bé el nom) d'elevar l'elaboració de la beguda dels Déus a la categoria de místic. Conjugar les técniques ancestrals amb els moviments telúrics, per favor!!!! això només les dones ho podem entendre,ji,ji,ji,ji. Un dels meus petits somnis o "coses per fer abans de morir" seria poder-hi fer una visita. (Un altre seria visitar les del Emilio Rojo....(Com vaig riure!!!! i vosaltres que malamant ho vau passar, eh???) I una petició et voldria fer Marcel. En referència a la temàtica dels vins ecològics i/o biodinàmics, sabries dir-me a on em puc adreçar per entrar-hi una mica més???. A veure, a priori, et diria que jo els noto menys intensos, sense pes i més lleugers, però ves a saber, si es sensació meva i es totalment al contrari. Que tinc la mania de veure el vi acompanyada músicalment d' himnes litúrgics i no tinc gaire credibilitat en aquell moment. Igual la intensitat l'he de compartir amb la oïda i no m'arriba per tot.... som limitats. Merci per llegir-ho. Una abraçada i a donar-ho tot amb la nova temporada de "l'històries de....". Maite.

 

Marcel

Maite, és un gust llegir el to vital i apassionat del teu missatge.

Quan amb en Josep Roca ens vam plantejar la tercera temporada de l'En clau de vi, vam anar a buscar, no només elaboradors que fessin grans vins, sinó, tan important com això, personalitats singulars, que tinguessin un discurs interessant i que miressin de reflectir la seva manera de ser i el seu discurs en els vins. Per això un paio com l'Emilio Rojo ( que, efectivament ens ho va fer passar malament a mi i al Josep, perquè parlar amb ell, almenys al començament, és no parar de riure ), o un discurs com el d'en Joan Ramón Escoda o el del Leureano Serres ens van interessar molt.

En relació a si els vins biodinàmics són menys intensos i amb menys pes, t'haig de dir que jo crec que no és així, almenys en tots els casos. El que sí que és veritat és que molts desconcerten i alguns poden ser molt diferents del que estem acostumats a tastar, perquè són vins que s'ensenyen despullats, sense cap maquillatge i que, a més, tenen menys protecció que asseguri la seva evolució cap a uns gustos i uns esquemes estandards. Si tastes, per exemple, el blanc "Els Bassots" de l'Escoda Sanahuja ( que no é sun vi fàcil ) dubto que et sembi un blanc suau i sense cos. Si t'interessa el tema, busca la guía "Vinum Nature". És de vins ecològics, que no és el mateix que biodinàmics, però asquests també hi són.

Gràcies a tu, Maite.

 
guia
 
 
 
 
Cerrar